První tejden v Murmansku ♥

7.12.16

Hodně mě bavěj názvy ulic tady v okolí. Murmanská, Vladivostocká, Omská, pak taky Gruzínská, Kišiněvská, Tádžická… Trochu se mi díky tomu plní můj sen začít novej a vrcholně absurdní život v Rusku, ideálně v Murmansku nebo v Norilsku. Taky mě baví, jak je to tu všechno hnusný. Mám hrozně ráda hnusný věci. Starý, hnusný domy. Socialistickou architekturu. Odpadky na ulici, nelegální skládky. Je to všechno hrozně sladký. Bavim se představama, jak někdo navrhoval těch 25 stejně hnusnejch hnědejch bytovek. 

– „Bude to všechno obdelníkový, celý hnědý, jen poslední patro bude trochu světlejší hnědou.“
– „A proč, to bude jako nějaký hezčí?“
– „Néé omg, ale ke konci už nám bude docházet barva.“ 


Bydlíme tu necelej tejden a zatim se mi tu dost líbí. Líbí se mi, že objevuju novou část Prahy, předtím jsem se sem málokdy podívala. Ono taky co tu dělat. Nic moc. Je tu nedaleko Lidl, ale ten v Bílý labuti jsem předtím měla blíž. 



Týhle zlatý hlavy jsem se příšerně lekla, když jsem ji míjela. Slyšela jsem z toho okna nějaký hlasy, tak jsem se otočila, a mála měla infarkt.


Nejspíš nehnusnější kostel v Praze. Ty kovový dveře. Nádhera. Chodila jsem dneska tak nějak bezcílně dopředu (vlastně jsem jako takovej rádoby cíl měla Synkáč, ale vůbec jsem tam nedošla), viděla jsem strašně moc krásně ošklivejch věcí. Různý zapadlý mini uličky, který vypadaly jako někde na vesnici, ale 100 metrů nad nima drandily tramvajenky, polorozpadlý domy s dvorkem, mongolský a vietnamský omaštěný bistra, a měla jsem náladu dělat nějaký fotky, co by vypadaly jako obrazy Edwarda Hoppera, a skoro mi kvůli tomu umrzla ruka. 






Taky byste si mohly/i chtít přečíst

0 komentářů

Hodně jste četly/i

Mám instáč

Právě čtu

tohle

Tři truchliví tygři
tagged: currently-reading
La Muerte y Otras Sorpresas
tagged: currently-reading

goodreads.com