Ten problém s česáním

1.1.17

Netrávim čas s rodinou a nejim čočku nebo co se to jí prvního ledna, ale jsem sama v garsonce, sedim v posteli, jedla jsem těstoviny s kečupem a koukám se na Přátele. Odstěhovat se byla asi druhá nejlepší věc, kterou jsem minulej rok udělala (všem doporučuju). Jediná věc, co mě na tomhle bytě štve, je, že mi z hlavy padaj vlasy. Jsou všude, tvoří se tu z nich odpornej koberec, už se vlastně skoro ani nečešu, protože tomu nechci přidávat, a často česání nechávám až na ulici nebo do práce. Pořád si sama pod sebou zametám smetáčkem, což je otrava. Přála bych si takovej ten malej vysavačíček do ruky (na velkej vysavač tu nemáme místo). 

Vlastně se díky tomu sporadickýmu česání cejtim jako rebelka. Mám takový divočejší vlasy. Je to hustý. Taky kondicionér používám trochu míň než dřív, ani nevim proč, prostě se nějak stalo, že jsem ho skoro přestala používat. To taky přispívá k tý divokosti. Jenže když ho nepoužiju a pak se chci učesat, tak si vytrhám fakt strašně moc vlasů. A pak je ten koberec ještě vizuálně nápadnější. Takže mám vlasy většinou po celej den, když jsem doma, ve skřipci, a radši na ně moc nesahám, aby se náhodou nějakej vlas neodloupnul. 

Mám pořád nějaký fotky z listopadový Paříže, který jsem nikam nedala. Byla jsem tam potřetí. Paříž má velký předpoklady k tomu, aby se mi líbila, je dost hnusná a já mám ráda hnusný věci, bordel na ulicích a šedý paneláky, ale vlastně jsem zjistila, že se mi vůbec nelíbí a třeba bydlet bych tam fakt nechtěla. Nic proti, jen Praha zatim tak nějak vyhrává, i když Ljubljana jí šlape na paty. Je hezký, že tam mluvěj francouzsky, ale možná bych šla žít spíš do… Marseille vypadá na fotkách docela dobře? Ale možná prostě do jinýho státu. 

Začala jsem tu znova trochu číst. Jako první jsem v tomhle bytě četla Prokleté dítě (bylo to zábavný, no, šlo to jako, ale nic víc). Potom jsem četla Jdu od Echenoze a nějak jsem se na to nemohla soustředit a asi jsem to moc nepochopila. Teď čtu Vypravěče od Vargase Llosy a jo, to mě asi baví a dokonce tu četbu i vnímám, s čimž mám posledních několik měsíců často problémy. 








Taky byste si mohly/i chtít přečíst

0 komentářů

Hodně jste četly/i

Mám instáč

Právě čtu

tohle

Tři truchliví tygři
tagged: currently-reading
La Muerte y Otras Sorpresas
tagged: currently-reading

goodreads.com